Koklemos

Koklemos er en av mine barndoms matretter. Den besto av kjøttdeig, løk og div. grønnsaker. Den har etterhvert blitt til flere forskjellige retter, men felles for alle er de er kjappe å lage, at alt er i en gryte og gir lite oppvask og jammen smaker det godt også. Jeg har akkurat oppdaget at koklemos ikke finnes, men her er oppskrift på en av dem likevel. Denne kaller vi luksuskoklemos, siden den inneholder både bacon og sopp.


Brun 2 finhakkede løk, 500 g karbonadedeig, 1 pk smårettbacon og 1 pk sjampinjong i skiver i en gryte. Tilsett 1/2 ltr oksekraft, ev. vann og oksefond. Tilsett Poteter, gulrot, persillerot og sellerirot i terninger og 2 laurbærblader. La koklemosen småkoke til grønnsakene er møre, for du tilsetter 1 boks erter, 1 finsnittet purre og finhakket bladpersille. Smak til med salt og pepper.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg