I følge sønnen min er dette verdens aller beste lasagne. Hemmeligheten er krydderet og at kjøttsausen får koke leeenge.
Brun 500 g karbonadedeig og 100 g pancetta i terninger (italiensk bacon, men du kan bruke norsk) i litt olivenolje, tilsett 1 ts tørket rosmarin, 1 ts tørket timian, 1 hakket løk og 2 gulrøtter i små terninger. Stek videre noen minutter. Tilsett 1 flaske hakkede tomater, helst Mutti, 1 bit kanelbark og 2 laurbærblader og la det koke lenge, helst 1 time eller mer. Dette gjør sausen søtlig og smakfull. Smak til med salt og pepper.
Smelt 2 ss smør i en kjele og rør inn 2 ss hvetemel. Spe med 4 dl melk. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til så det ikke brenner seg fast. Smak til med salt og pepper og tilsett 100 g reven ost, gjerne vellagret eller parmesan.
Legg kjøttsaus (plukk ut laurbær og kanel), hvit saus og lasagneplater lagvis i en ildfast form og ha 100 g reven ost, gjerne vellagret, på toppen.
Stekes i ovn i på 175 grader i ca. 45 minutter. Server med en god salat.
Så kjempe godt ut 🙂
Det så godt ut!
Nam, nam :p Den så kjempegod ut :p
Ønsker deg en kjempefin fredagskveld, og ei kjempefin og god helg 🙂
Purr, purr, fra Toril og kattene
Toril: god kveld til dete også 🙂