Lasagne med pancetta – sønnen min sier den er verdens beste lasagne

I følge sønnen min er dette verdens aller beste lasagne. Hemmeligheten er krydderet og at kjøttsausen får koke leeenge.

Brun 500 g karbonadedeig og 100 g pancetta i terninger (italiensk bacon, men du kan bruke norsk) i litt olivenolje, tilsett 1 ts tørket rosmarin, 1 ts tørket timian, 1 hakket løk og 2 gulrøtter i små terninger. Stek videre noen minutter. Tilsett 1 flaske hakkede tomater, helst Mutti, 1 bit kanelbark og 2 laurbærblader og la det koke lenge, helst 1 time eller mer. Dette gjør sausen søtlig og smakfull. Smak til med salt og pepper.

   

Smelt 2 ss smør i en kjele og rør inn 2 ss hvetemel. Spe med 4 dl melk. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til så det ikke brenner seg fast. Smak til med salt og pepper og tilsett 100 g reven ost, gjerne vellagret eller parmesan.

Legg kjøttsaus (plukk ut laurbær og kanel), hvit saus og lasagneplater lagvis i en ildfast form og ha 100 g reven ost, gjerne vellagret, på toppen.

Stekes i ovn i på 175 grader i ca. 45 minutter. Server med en god salat.

 

4 kommentarer
    1. Nam, nam :p Den så kjempegod ut :p
      Ønsker deg en kjempefin fredagskveld, og ei kjempefin og god helg 🙂
      Purr, purr, fra Toril og kattene

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg