hits

Valnøttbrød

Valnøttbrød smaker veldig godt. Denne oppskriften gir et saftig brør med knasende sprø skorpe. Jeg bruker dem som tilbehør til supper eller andre forretter. Her har jeg laget en rund variant, men du kan også lage dem avlange, flettet eller som rundstykker. Du kan fint fryse dem og ta dem opp når du skal bruke dem.


 

Elt sammen 50 g gjær, 1 ss honning, 6 dl lunkent vann, 1 ts salt, 15 dl hvetemel og 200 g hakkede valnøtter. Dekk til bollen og la deigen heve i minimum 1 time, gjerne lenger. Slå deigen ned og la den heve i 30 minutter til.

Del deigen i 2 og form 2 brød i valgfri fasong. Jeg har valgt å lage dem runde. La brødene heve i 1 time, før du steker dem på bakepapir i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Det skal være en hul lyd når du banker på undersiden av brødet når de er ferdige.

Én kommentar

Skriv en ny kommentar