Sild er morsomt, raskt og enkelt å lage. Det eneste som tar tid er ventingen, men denne tiden kan brukes til masse annet. Mange av sildeoppskriftene er arvet og laget i flere generasjoner, men denne er komponert her i huset for noen år siden, og er veldig populær hos oss.
Bruk 16 kryddersildfileter. Det er viktig å lese på pakken, for å sjekke om silden må vannes ut før bruk, for noen av dem er veldig salte. Når silden er klar til bruk, deles den i passe biter og blandes med 1 dl rapsolje, 1 dl 7 % eddik, 4 ss vann, 1 dl tomatpurè, 3 dl sukker, 2 knivsodd pepper, 1 løk i skiver,1 rødløk i skiver, 1 glass soltørket tomat i biter inkludert oljen, 2 laurbærblader og litt tørket dill. Smak til med tabasco, slik at det blir litt sting i sausen.
La tabascosilden stå kaldt i minimum 2 døgn, slik at smakene får satt seg.