Reisdyrgryte er fantastisk høstmat. Sammen med mandelpotetpurè og rosenkål med bacon, kan du gjerne servere det til gjester.
Start med å steke 2 løk i strimler, 2 pakker skivet sopp og 1 kg reinsdyrkjøtt i terninger (f. eks mørbrad). Hell på 1 boks seterrømme og 1 boks kremfløte. Tilsett 1/2 ss knuste einerbær, 2 ts pepper, 1 skvulp solbærsaft og 50 g brunost. La de koke til kjøttet er mørt. Tiden avhenger av hva slags kjøtt du bruker.
Potetpurèen lager du enkelt ved å skrelle og koke (trekke) 1 kg mandelpoteter. Hell av vannet og damp dem tørre. Mos potetene, tilsett 1/2 pakke smør og ca. 3 dl fløte (til passe konsistens). Smak til med ca. 1 ts salt og 1 ts pepper.
Oppskrift på rosenkål med bacon finner du her:
http://aperitivomat.blogg.no/1478459830_rosenkl_med_bacon.html