Mørbrad av reinsdyr – med denne metoden får du det så mørt at du kan kutte den opp med en skje

Den siste tiden har det kommet et nytt kjøttmerke i matbutikkene, som heter Finnmark Rein. Dette kjøttet er kjempeflott og et godt utgangspunkt for masse deilige retter. Her har vi kjøpt mørbrad, vakumpakket den med olje, krydder og urter og lagt det i Sous viden i 2 timer på 56 grader. Rett før servering har vi gitt kjøttet en rask runde i stekepanna, for at det skal få litt farge. Du kan også brune det i stekepanna og legge det i ovnen til steketermometeret viser 60 grader.

Kjøttet ligger i en marinade av olivenolje, pepper, timian og laurbærblader

  

Oppskrift på rotgrønnsaker finner du her:

http://aperitivomat.blogg.no/1472371037_ovnsbakte_rotgrnnsake.html

Sausen lager du ved å steke 2 løk i strimler og 2 pakker skivet sopp. Hell på 1 boks seterrømme og 1 boks kremfløte. 1 ss knuste einerbær, 2 ts pepper, 1 skvulp solbærsirup og 50 g brunost. Kokes til brunosten har løst seg opp. Smak til slutt til med salt og sjekk om sausen trenger mer sødme (solbærsirup).

 

Oppskrift på båtpoteter finner du her:

http://aperitivomat.blogg.no/1470374416_deilig_reinsdyrbiff_m.html

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg