Den siste tiden har det kommet et nytt kjøttmerke i matbutikkene, som heter Finnmark Rein. Dette kjøttet er kjempeflott og et godt utgangspunkt for masse deilige retter. Her har vi kjøpt mørbrad, vakumpakket den med olje, krydder og urter og lagt det i Sous viden i 2 timer på 56 grader. Rett før servering har vi gitt kjøttet en rask runde i stekepanna, for at det skal få litt farge. Du kan også brune det i stekepanna og legge det i ovnen til steketermometeret viser 60 grader.
Kjøttet ligger i en marinade av olivenolje, pepper, timian og laurbærblader
Oppskrift på rotgrønnsaker finner du her:
http://aperitivomat.blogg.no/1472371037_ovnsbakte_rotgrnnsake.html
Sausen lager du ved å steke 2 løk i strimler og 2 pakker skivet sopp. Hell på 1 boks seterrømme og 1 boks kremfløte. 1 ss knuste einerbær, 2 ts pepper, 1 skvulp solbærsirup og 50 g brunost. Kokes til brunosten har løst seg opp. Smak til slutt til med salt og sjekk om sausen trenger mer sødme (solbærsirup).
Oppskrift på båtpoteter finner du her:
http://aperitivomat.blogg.no/1470374416_deilig_reinsdyrbiff_m.html
Det ser ordentlig godt ut 😀