Tiramisu – en enkel og velsmakende italiensk dessert

Italia har mange gode desserter, og denne er helt nydelig, lett å lage og kan gjøres helt klar på forhånd, om du skal ha gjester. Den kan også lages i porsjonsskåler. Denne oppskriften er passe til 6 personer.

Bland 3 eggeplommer med 3 ss sukker og pisk luftig, tilsett 250 d mascarpone og rør glatt.

Pisk 3 eggehviter stive med 1/4 ts salt. Bland eggehvitene med ostekremen.

Legg et lag med krem i bunnen av et serveringsfat. Bland 3 dl kald, sterk kaffe (gjerne espresso) med 4 ss marsalavin. Dypp fingerkjeksene raskt i kaffeblandingen (pass på så dem ikke blir for bløte) og legg dem på kremen.

Legg et nytt lag med krem, kjeks oppå og avslutt med et lag krem. Dryss 5 ss revet kokesjokolade på toppen og avkjøl i minimum 1 time før servering.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg