Tante Ingers flettekrans

Denne oppskriften gir en lekker og luftig flettekrans med vaniljefyll. Det smart å la gjærdeig heve lenge, så ikke la deg begrense av hevetiden jeg har foreslått.

Elt sammen 5 dl helmelk, 100 g smeltet smør, 50 g gjær, 1 1/2 dl sukker, 2 ts kardemomme, 900 g hvetemel og 1 ts bakepulver. La det stå og heve i 2 timer.

Når den er ferdig hevet, kjevler du den ut i et stort rektangel på 20 x 100 cm. Smør på et jevnt lag med vaniljekrem (ikke på de 2-3 siste cm av leiven), enten hjemmelaget eller ferdigkjøpt. Drøss over rosiner og mandelskiver, før du ruller den sammen til en pølse. Legg den i en sirkel på en bakeplate, før du klipper på skrått ned i pølsen og bretter ørene du får, til annenhver side.

 

La kransen etterheve i 2 timer til, før du steker den i ovnen 200 grader til den er gjennomstekt, gylden og fin (ca. 20 minutter).

Jeg pensler den med en blanding av sammenpisket egg og melk rett etter jeg har tatt den ut av ovnen.

Jeg risler over litt melis før servering.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg