Innbakt svinefilet med sursøt saus og wokede grønnsaker

Sursøt saus:

Bland 2 appelsiner, både finrevet skall og saften med, 2 ss brunt sukker, 2 ss riseddik, 2 ss honning, 4 ss tørr sherry, 6 ss soyasaus og 2 ss tomatpuré. Kokes inn til det halve, før du tilsetter maizenajevner, slik at den får fin sausekonsistens.

Frityrrøre:

Rør sammen 250 g hvetemel, 250 g skummet melk, 2 egg, 2 ss olje og litt salt. La røren svelle i minimum 10 minutter. Del svinefileten i terninger og dypp kjøttet i røren. Varm frityrolje til 180° og stek litt og litt av kjøttet, til det er gyldent. La det renne av på kjøkkenpapir.

 

Grønnsakene:

Wok løk i terninger, sopp (jeg har brukt shitake), paprika, vannkastanjer og bambusskudd. Krydre med kinesisk 5-krydder.
 
Bland kjøttet med grønnsakene og hell over sausen. Serveres med ris.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg