Pad thai – thailandsk gatemat

Dette er en rask og lettvint rett, som serveres som fastfood i Thailand. Jeg bruker vel ca 20 minutter på å lage den. Du kan bruke bønnespirer fra boks, men de friske smaker veldig mye bedre.

Du starter med sausen, som består av 4 ss tamarindpaste, 12 ss vann, 8 ss fishsaus, 8 ss brunt sukker og 4 ss soyasaus, som røres sammen og settes til side.

Det neste du må gjøre er å koke opp en kjele vann til 1 pakke glassnudler. La dem trekke i vannet i 5 minutter, før du skyller dem i kaldt vann og setter dem til side.

Varm ca 5 ss rapsolje i en wok på middels varme. Tilsett 4 fedd finhakket hvitløk og la det surre litt i oljen, før du tilsetter 2 egg og rører til det begynner å ligne eggerøre. Tilsett 1 pk tofu i terninger, og rør i 2 min.

Ta i 200 g bønnespirer, nudlene, sausen, 6 finstrimlede vårløk, 150 g peanøtter, 2 ts chiliflak og 200 g reker. La det koke i 5 minutter, mens du rører hele tiden.

 

http://m.miinto.no/?utm_source=shopello_no&utm_medium=cpc&utm_campaign=blog&utm_term=25

 

 

2 kommentarer
    1. Hei, Siv Ellen, vi har akkurat kommer hjem fra ferie i Kina, spiste mye lik din Pad Thai, kjempegodt! Så mye spennende mat du lager, skjønner det er lidenskap 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg