Ostekake med rom og rosin

Jeg fant en ganske lettvint oppskrift på en kake med rom og rosin i et bilag til et ukeblad i sommer. Jeg synes den så fristende ut og rom er populært i den mannlige delen av familen vår, så jeg tenkte den kunne smake til dessert. Kaken viste seg å være god men veldig mektig, så et lite stykke holder i massevis.

70 g rosiner legges i 4 ss rom i noen timer, gjerne natten over

Bunnen består av 170 g Kornmokjeks og 100 g smeltet smør, som kjøres i foodprosessor og klemmes ut i en liten smurt springform. Dette settes kaldt, mens du lager fyllet.

Fyll:

Rosinene i romlaken

500 g kremost naturell

2 dl creme fraiche

1 ts maisena

1 ts vaniljesukker

4 ss sukker

Alt røres sammen før du tilsetter 2 egg (ett og ett) og rører godt. Fyllet helles over bunnen og settes midt i ovnen ved 180 grader i 50-55 minutter. Det sto at kaken skulle avkjøles noen timer, men jeg synes den smakte godt lunken. Ved servering heller du over karamellsaus fra flaske og serverer med pisket krem.

 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg